Nej-nej - jeg tror meget mere paa min forklaring

at Sauerkraut und Eisbein er en ret som äldre tyskere kender - i alle regioner!
Jeg har selv Familie, indfödt Hamburger, som laver det og spiser det
Jeg har selv boet i omraadet af Braunschweig og kendte folk der elskede denne ret.
Men som sagt kan det godt väre at i dag bruger folkene hellere Kaßler = Hamburger ryg + Ananas i Sauerkraut.
Unge kvinder er ikke mere saa meget bekendt med de gamle opskrifter, og derfor forsvinder mange retter i glemmekassen.
Er der nogen der laver stadigväk Eisbein i "gule ärter" som egentlig er jo grönne ärter i Tyskland?
Eller "Steckrüben" som sammenkogt ret med gulerödder etc.?
I de gamle danske kogeböger som jeg arvede efter min mands faster og min svigermor er der stadigväk opskrifter hvordan man kan tilberede skank (Eisbein) og andre dele af en slagtet gris, som ingen dansker vil have mere i dag.
Sauerkraut er en tysk (og fransk) specialitet, maaden at tilberede den er forskelligt, men jeg tror ikke paa at den bliver bare kogt / spist i Sydtyskland, selvom jeg selvfölgelig ogsaa har spist det der, mens jeg boede der!
Hilsen fra et sauerkrautfri land

(medmindre jeg importerer Sauerkraut fra Tyskland) - Ursel, DK