Typisk dansk mad?

Til alle de indlæg som ikke hører til nogle af de andre specifikke mappe-kategorier.
Antworten
Clemme
Mitglied
Beiträge: 6
Registriert: 21.08.2005, 17:49
Wohnort: CPH, Zur Zeit Berlin, Friedrichshain

Typisk dansk mad?

Beitrag von Clemme »

Hej,

Vi er i øjeblikket fem danske studerende på universitetet i Potsdam, som står for at skulle arrangere en dansk aften for de andre udvekslingsstuderende (ca. 100) med tilhørende buffet.
Spørgsmålet er, hvad der er typisk dansk mad... og mad som vel og mærke lader sig forberede i et par små kollegiekøkkener?

LG
Danskerne i Potsdam..
Vilmy
Mitglied
Beiträge: 3711
Registriert: 12.01.2006, 11:07
Wohnort: Sønderjylland, DK

kogetips

Beitrag von Vilmy »

Hej,

her er et link til en dansk online-kogebog:
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/sankthans/sankthans.php

Hvad med en slags frokost? Julefrokost (sild, leverpostej, svampe, frikadeller, medister, rødkål, ris a la mande m.m.) vil nok være upassende, men hvad med en Sankt Hans aftensbuffet med masser af gode råvarer: hyldeblomstdrik, eller stegte hyldeblomster, fisk eller skaldyr, jordbær (gerne med mælk), snobrød...hvis I kan komme udenfor og lave bål.... bålmad?

Pøj pøj, vilmy
Zuletzt geändert von Vilmy am 24.05.2006, 13:16, insgesamt 1-mal geändert.
MichaelD
Mitglied
Beiträge: 717
Registriert: 18.04.2002, 14:33
Wohnort: Kopenhagen, Danmark

Beitrag von MichaelD »

Ich meine ganz klar Buffet - auch wenns Abendsessen ist. Dazu würde ich Salate mit gerösteten Pinienkernen empfehlen, und auf jeden Falle auch eingelegten Hering, Fischfilet und Krabben (Zurückhaltung mit Majonnaise!). Zitronenachtel nicht vergessen.

Der Rest ist wesentlich schwieriger.

Rote Würste sind aus mir unverständlichen Gründen populär. Von allen anderen Arten dänischen Würsten würe ich klar abraten. Auf keinen Fall Medister! Roastbeef mit gehobeltem Meerrettich geht sicher - der giftgelbe Matsch wird aber wohl kein Erfolg. Dänische Frikadellen werden gegessen werden, allerdings ohne Begeisterung. Warme Schweineleberpastete sind Deutsche nicht gewohnt, sie verderben sich den Magen!

Als Snack natürlich flæskesvær!!!

Gruss Michael
Janey
Mitglied
Beiträge: 174
Registriert: 14.09.2005, 16:58
Wohnort: Kopenhagen und Hamburg

Beitrag von Janey »

Leverpostej
Fiskefrikadeller
Sild
"Jag trivs bäst i öppna landskap"
mona
Mitglied
Beiträge: 20
Registriert: 29.04.2006, 20:21

Beitrag von mona »

Et link med lidt inspirationtil en dansk frokost: http://www.danish-deli-food.com/Danish/cookbook/recipes.asp?pid=11

Jeg mener også at en buffet er oplagt :D

Mvh
Mona
Nordjyde i Hamburg :D
Gitta

Beitrag von Gitta »

Hej,
som dessert i hvert fald:

[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page373.html]Rød[/url] [url=http://www.historie-online.dk/special/opskrifter/rodgrod.htm]grød[/url] [url=http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/273/]med[/url] [url=http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftID=1559]fløde[/url]

og
[url=http://www.dk-forum.de/forum/viewtopic.php?p=2488&highlight=#2488]Dansk Æblekage[/url]

Mange gamle danske opskrifter finder du[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/]her[/url].

Hilsen

Gitta
Clemme
Mitglied
Beiträge: 6
Registriert: 21.08.2005, 17:49
Wohnort: CPH, Zur Zeit Berlin, Friedrichshain

Beitrag von Clemme »

:D Takker mange gange for de gode forslag, som jeg har forelagt de andre.
Nu må vi så se, hvad vi kan blive enige om... 8)