Hej,
Vi er i øjeblikket fem danske studerende på universitetet i Potsdam, som står for at skulle arrangere en dansk aften for de andre udvekslingsstuderende (ca. 100) med tilhørende buffet.
Spørgsmålet er, hvad der er typisk dansk mad... og mad som vel og mærke lader sig forberede i et par små kollegiekøkkener?
LG
Danskerne i Potsdam..
Typisk dansk mad?
kogetips
Hej,
her er et link til en dansk online-kogebog:
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/sankthans/sankthans.php
Hvad med en slags frokost? Julefrokost (sild, leverpostej, svampe, frikadeller, medister, rødkål, ris a la mande m.m.) vil nok være upassende, men hvad med en Sankt Hans aftensbuffet med masser af gode råvarer: hyldeblomstdrik, eller stegte hyldeblomster, fisk eller skaldyr, jordbær (gerne med mælk), snobrød...hvis I kan komme udenfor og lave bål.... bålmad?
Pøj pøj, vilmy
her er et link til en dansk online-kogebog:
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/sankthans/sankthans.php
Hvad med en slags frokost? Julefrokost (sild, leverpostej, svampe, frikadeller, medister, rødkål, ris a la mande m.m.) vil nok være upassende, men hvad med en Sankt Hans aftensbuffet med masser af gode råvarer: hyldeblomstdrik, eller stegte hyldeblomster, fisk eller skaldyr, jordbær (gerne med mælk), snobrød...hvis I kan komme udenfor og lave bål.... bålmad?
Pøj pøj, vilmy
Zuletzt geändert von Vilmy am 24.05.2006, 13:16, insgesamt 1-mal geändert.
Ich meine ganz klar Buffet - auch wenns Abendsessen ist. Dazu würde ich Salate mit gerösteten Pinienkernen empfehlen, und auf jeden Falle auch eingelegten Hering, Fischfilet und Krabben (Zurückhaltung mit Majonnaise!). Zitronenachtel nicht vergessen.
Der Rest ist wesentlich schwieriger.
Rote Würste sind aus mir unverständlichen Gründen populär. Von allen anderen Arten dänischen Würsten würe ich klar abraten. Auf keinen Fall Medister! Roastbeef mit gehobeltem Meerrettich geht sicher - der giftgelbe Matsch wird aber wohl kein Erfolg. Dänische Frikadellen werden gegessen werden, allerdings ohne Begeisterung. Warme Schweineleberpastete sind Deutsche nicht gewohnt, sie verderben sich den Magen!
Als Snack natürlich flæskesvær!!!
Gruss Michael
Der Rest ist wesentlich schwieriger.
Rote Würste sind aus mir unverständlichen Gründen populär. Von allen anderen Arten dänischen Würsten würe ich klar abraten. Auf keinen Fall Medister! Roastbeef mit gehobeltem Meerrettich geht sicher - der giftgelbe Matsch wird aber wohl kein Erfolg. Dänische Frikadellen werden gegessen werden, allerdings ohne Begeisterung. Warme Schweineleberpastete sind Deutsche nicht gewohnt, sie verderben sich den Magen!
Als Snack natürlich flæskesvær!!!
Gruss Michael
Hej,
som dessert i hvert fald:
[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page373.html]Rød[/url] [url=http://www.historie-online.dk/special/opskrifter/rodgrod.htm]grød[/url] [url=http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/273/]med[/url] [url=http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftID=1559]fløde[/url]
og
[url=http://www.dk-forum.de/forum/viewtopic.php?p=2488&highlight=#2488]Dansk Æblekage[/url]
Mange gamle danske opskrifter finder du[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/]her[/url].
Hilsen
Gitta
som dessert i hvert fald:
[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page373.html]Rød[/url] [url=http://www.historie-online.dk/special/opskrifter/rodgrod.htm]grød[/url] [url=http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/273/]med[/url] [url=http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftID=1559]fløde[/url]
og
[url=http://www.dk-forum.de/forum/viewtopic.php?p=2488&highlight=#2488]Dansk Æblekage[/url]
Mange gamle danske opskrifter finder du[url=http://www.gamledanskeopskrifter.dk/]her[/url].
Hilsen
Gitta